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GEORGIA GOVERNMENT TRANSPARENCY AND CAMPAIGN FINANCE COMMISSION 
 

ADVISORY OPINION 
C.F.C. 2012-02 

 
The Georgia Government Transparency and Campaign Finance Commission (the “Commission”) 
has received this request for advisory opinion from ActRight Fund.  ActRight Fund plans to register 
a Georgia political committee called ActRight Georgia, which will accept the contributions of 
website donors and distribute (contribute) these funds to the candidates that website users designate.  
ActRight Fund has submitted the following four questions: 
 

QUESTION NO. 1 
 
Does Georgia law permit ActRight Fund to register a separate segregated fund (ActRight Georgia) to 
accept designated contributions from individuals for Georgia candidates? 
 

ADVISORY OPINION TO QUESTION NO. 1 
 
Yes. A “separate segregated fund” is “a fund which is established, administered, and used for 
political purposes by a business entity … and to which the business entity … solicits contributions.” 
O.C.G.A. §21-5-40(7); see also O.C.G.A. § 21-5-3(1)(“Business entity” includes any entity, whether 
for profit or nonprofit); O.C.G.A. §21-5-12.  A “separate segregated fund” falls under the definition 
of “political action committee” and “political committee.”  O.C.G.A. § 21-5-3(20); O.C.G.A. §21-5-
40(6).  And political committees are allowed to contribute to candidates.  See O.C.G.A. §21-5-41. 
 
 

QUESTION NO. 2 
 
May ActRight Georgia distribute these contributions to each candidate as a contribution from 
ActRight Georgia? 
 

ADVISORY OPINION TO QUESTION NO. 2 
 
ActRight Georgia may make contributions to Georgia candidates subject to the maximum aggregate 
contribution limits outlined in O.C.G.A. § 21-5-41 and Comm’n Rule 189-6-.04. 
 
 

QUESTION NO. 3 
 
Each donor will be identified and reported on ActRight Georgia reports.  Should the candidates 
report the individual donors or do they simply report the contribution amount as a single contribution 
from ActRight Georgia to each candidate? 
 

ADVISORY OPINION TO QUESTION NO. 3 
 
Any contribution from ActRight Georgia must be reported as a single contribution from ActRight 
Georgia to each candidate and is subject to the aggregate contribution limits outlined in O.C.G.A. § 
21-5-41 (discussing maximum allowable contributions from political committees); Comm’n Rule 
189-6-.04. 
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QUESTION NO. 4 
 
Are there any errors in the summary of Georgia campaign finance law provided in the request for 
advisory opinion? 
 

ADVISORY OPINION TO QUESTION NO. 4 
 
Yes. Regarding the required state registration, political committees that make aggregate 
contributions and expenditures to or on behalf of candidates in excess of $25,000 in a calendar year 
must register.  See O.C.G.A. § 21-5-34(e).  Registration must be amended within 7 days of any 
substantive change.  Id.; Comm’n Rule 189-4-.01. 
 
 
Prepared by Jonathan Hawkins 
October 12, 2012 












